Schade Deutschland, die camper fahrt vorbei

We gaan weer verder! De standaard toeristische trekpleisters (Unter den Linden, Brandenburger Tor, Reichstag, Checkpoint Charlie, op elke hoek worsten te koop) hebben we gezien. Wat eigenlijk het meest opvalt aan deze schitterende stad zijn de ontelbare prachtig mooie vrouwen. We kijken onze ogen uit en hebben de woorden die Duitsers waarschijnlijk niet verstaan, vooraan in onze vocabulaire zitten. Op de Kurfürstendamm kan je zo een dag of drie alleen maar zitten kijken (niet gedaan overigens, na drie uur begaven onze harten het) Het complex 'Kulturbrauerei' is om regelrecht jaloers op te worden. Een plein met picknicktafels, standjes voor bier en allerlei voer (had ik al gezegd dat je op elke worst hoeken kan kopen?), met daaromheen een aantal geweldige clubs. Onze tip: Club 23. Vier zalen met in alle vier heerlijke muzak, en je kan nergens kijken zonder ergens in te willen knijpen.

Op de camping-hostel is nog een groep Hollandse knapen, vier Haagschen. Met hen hebben we afgelopen nacht een kampvuur gebouwd, waar iedereen kon aanschuiven en de pinten vrolijk in het rond gingen. Leuk detail: Gunther Schneider, een prototype Oostduitse Bockwurst die na een rauwe worst te hebben opgegeten (want zonder aluminiumfolie moet je zo'n ding niet in het vuur houden) doodleuk vertelt twintig jaar in het leger te hebben gezeten en daarna z'n vrouw en kinderen te hebben afgeknald.

Straks nog een barbecue met onze Haagse freunde, daarna met z'n allen voor Italie juichen (Jeroen ook), en een paar uurtjes tukken. Om voor de grote drukte uit te fahren, is de geplande vertrektijd richting Auschwitz vier uur des ochtends. Da's nou vakantie. We hopen daar in de avond aan te komen, in die buurt te overnachten en dan een dag geschokt te worden. Woensdagavond vertrekken we naar Krakow, waar we met twee Haagsche dames die ook bij het kampvuur aanschoven, ten pils zullen trekken.

Groeten uit Berlijn!

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

jemig jullie hebben er wel de vaart in! doe 'es rustig aan, dadelijk zijn jullie voor augustus al weer terug :)

groetjes Diaan

4/7/06 21:06  
Anonymous Anoniem said...

Heeeeee,

De camper doet het nog, das al een prestatie opzich.

Klinkt allemaal errug "lekker" daar in Berlino, je zou bijna even de grens overwippen om in Italie de finale te gaan kijken als jullie naar het zuiden gaan.

Annywho (ik wil bijna zeggen "veel plezier") in Auschwitz, maar voor de rest wel viel spaB!

Paul

5/7/06 09:55  
Anonymous Anoniem said...

En hebben jullie die 4 uur ´s ochtends ook daadwerkelijk gehaald? ;)

5/7/06 11:52  

Een reactie posten

<< Home